Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

FŐOLDAL MENTÁLIS EGÉSZSÉG SZEXUALITÁS KARRIER PSZICHO FACEBOOK

BDSM az első alkalommal?

2019. március 26. 03:28 - Glossza Magazin

glossza-bdsm.pngRengeteg társadalmi tényezőnek köszönhetően a szexualitás kérdése ma már igencsak hamar kezdi el foglalkoztatni a fiatal korosztályt is, legyen szó az interneten könnyen elérhető pornográf tartalmakról, vagy a filmipar alkotói szabadságáról. Ez önmagában még nem jelent problémát, ám vannak olyan dolgok, amikre érdemes több figyelmet fordítanunk. Ilyen például az első szexuális együttlét, a szüzesség elveszítése. Felmerülhet a kérdés: a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő BDSM vajon már az első alkalommal is megtörténhet?


Az első aktus döntően meghatározhatja bárki szexualitását élete hátralévő részében. Már egyetlen negatív tapasztalat is könnyen visszavetheti az illető szexuális vágyait, illetve befolyásolhatja azt, hogy milyen dolgok keltik fel a vonzalmat a továbbiakban.


Mi is a BDSM?

A BDSM többek között kötözést, szado-mazo szexet és domináns – alávetett szerepeket foglal magába. E fétis ma reneszánszát éli a különböző filmeknek és könyveknek köszönhetően - gondoljunk csak a híres Mr. Greyre. Ezek gyakran járnak fájdalommal, ezért semmiképpen nem ajánlanám első alkalomra, hiszen már maga az aktus is könnyen okozhat gyengébb fájdalmat.


Ami igazán fontos

A legfontosabb dolog az első együttlét alkalmával az, hogy lelkileg teljesen készen álljunk az elkövetkezendőkre, ne kényszerként, kötelességként éljük meg a szexet, hanem valóban vágyjunk rá. Szintén fontos, hogy ismerjük testünk működését is. Azt, hogy mi okoz örömet nekünk, nagyon kevés esetben tudjuk már az első alkalom előtt eldönteni, ezek tapasztalati úton alakulnak ki, de nemi szerveink ismerete elengedhetetlen.
Az első szexuális együttlét nagyon ritkán alakul tökéletesen, ám ez ne tántorítson el semmitől. Az első alkalom a lányok nagy részének fájdalmakkal jár, a fiúk többsége pedig vagy túl korán megy el, vagy nem is kerül sor erre. Lehangolónak tűnhet, ám az igazi élvezetek nem az első alkalmakra jellemzőek, ezért nem is igazán érdemes túlstresszelni ezt a témát.


A szerelem és szex viszonya

Sokan mondják, hogy első együttlétnél rengeteget dob az élményen a szerelem. Az érzelmek mindent megszépítenek, a szex pedig tökéletes eszköze annak, hogy párunkat még közelebb érezhessük magunkhoz. Tényleg szép dolog szeretni azt, akivel az első alkalmat éled át és ez a későbbiekben sem változik, hiszen érzelmekkel mindig szebb a szex, ám a szerelem nem elengedhetetlen eszköze az első szexnek sem. Az igazán fontos dolog a bizalom: ez a kulcsa mindennek az első és sokadik alkalommal is. A partnerválasztás rengeteget számít abban, hogy később hogyan gondolunk vissza az első alkalomra.


Nem szégyen az, ha csak szimplán szeretetet érzünk a másik fél iránt, de szerelmet nem. Köszönhetően annak, hogy a szexuális felvilágosítás nagyon könnyen elérhető bárkinek, minden adott a biztonságos, felkészült szexhez, így manapság már egyáltalán nem jelent problémát az, ha hamar átesnek a fiatalok a tűzkeresztségen - ideális kor nem is létezik erre, csak ideális lelkiállapot.


Ne félj beszélni róla!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://glosszamagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr914716585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása