FŐOLDAL MENTÁLIS EGÉSZSÉG SZEXUALITÁS KARRIER PSZICHO FACEBOOK

A magabiztosság receptje fiataloknak 5 percben

2019. március 27. 15:13 - Glossza Magazin

glossza-magabiztossag.pngGondolom veled is előfordult már testnevelés órán, hogy a tanárod mondta az osztályodnak - “Fiúk 10, lányok 5 kör a pályán!” -, neked pedig rögtön végigfutott az agyadban, hogyan tudnád azokat köröket elcsalni valahogyan (amellett, hogy éppen elküldted magadban egy melegebb éghajlatra). Pedig nem is tudod, valójában ennek mennyi szerepe van nem csak a fizikai, de a mentális fejlődésedben is.


Bizonyított tény, hogy manapság a fiatalabb generáció nagyon kevés önbizalommal rendelkezik, amely később akár szuicid gondolatok, illetve depresszió kialakulásához is vezethet.


Az önbizalomépítés egyik módja nem más, mint fizikai gyakorlatok végrehajtása - tehát ha most nekiállsz és csinálsz 10 fekvőtámaszt, miközben ezt a cikket olvasod, hidd el, egyből érezni fogsz minimális különbséget. Csak tedd fel magadban a kérdést: milyen gyakran hajtasz végre edzéseket magadtól?


Másik, gyakran nehézséget okozó tényező ebben a korban a stressz, az a fránya stressz, amely szorongáshoz is vezethet rövid időn belül. Ugye Te sem akarod, hogy ez az érzés uralkodjon rajtad folyamatosan? Az önbizalom hiánya rengeteg bonyodalmat tud okozni az életedben, megnehezítheti többek között a karrierépítést vagy a kapcsolatteremtést, de akár a saját boldogságod rovására is mehet. Amellett, hogy a stressznek vannak pillanatnyilag “erőt” adó képességei (nem véletlenül tartja a mondás: „Nyomás alatt nő a pálma.”), huzamosabb idő után nem egészséges a szervezetedre nézve, hiszen egész nap lemerült, feszült, illetve nyűgös leszel.


Kutatások bizonyították, hogy ha 10-12 héten keresztül, heti 3 alkalommal végzel legalább 45-60 perces edzéseket, az rengeteget segíthet a mentális fejlődésedben, illetve a magadról alkotott kép kialakításában.
Biztosan a barátaid közt is van olyan, aki azon gondolkodik, hogy kimozduljon ebből a tehetetlenségből, szóval fogjatok össze és kezdjetek el közösen mozogni, ezáltal motiválni tudjátok egymást és magatokat is. Az egyén fejlődése mindig a legfontosabb.


Lépj ki a komfortzónádból!

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://glosszamagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr3014719627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása