FŐOLDAL MENTÁLIS EGÉSZSÉG SZEXUALITÁS KARRIER PSZICHO FACEBOOK

A nyitott kapcsolatokról - nyitottan

2019. április 12. 02:21 - Glossza Magazin

glossza-nyitott-kapcsolat.pngA nyitott kapcsolatban élő párok nem csupán egymással létesíthetnek szexuális kapcsolatot, azonban mindezt a párjuk tudtával és engedélyével (ez fontos!) teszik. A legtöbb embernek érvek és ellenérvek sokasága juthat eszébe, ha erről hallanak, de miért is jó ez?


Nyitott kapcsolat vagy megcsalás?

Nagyon fontos tisztázni azt, hogy csak akkor beszélünk nyitott kapcsolatról, ha mindkét fél részéről tisztázott és megengedett dologról van szó. Ha nincs engedély, akkor hűtlenségről van szó.


Mi szól a nyitott kapcsolat mellett (és ellene)?

A legtöbb nyitott kapcsolatban élő pár azt vallja, hogy ez a fajta őszinteség meggátolja az esetleges hűtlenségeket, illetve megakadályozza azt, hogy kihűljön a kapcsolat. Nagyon sokan gondolják úgy, hogy párunk korlátozása, birtoklása önzőségnek számít. Szabad emberekről van szó, így nem lehet befolyásolni azt, hogy éppen kivel van szexuális kapcsolatban. Ezekkel szemben rengeteg ellenérv akad. Az egyik legjelentősebb veszély az, hogy akaratlanul is érzelmi kötődés alakulhat ki egy harmadik fél felé, ezzel pedig veszélybe kerülhet a kapcsolat. A másik gyakran felhozott ellenvetés az, hogyha igazán szereted a párod, nem vágysz másra. Személyenként eltérő az, hogy kinek mennyire fér bele ez a fajta nyitottság. Mindenképpen fontos szabályokat létrehozni egy nyitott kapcsolatban, ezt a pároddal közösen beszéld meg. Fontos, hogy tisztában legyetek azzal, hogy mi fér bele nektek és a párotoknak egyaránt. Ilyen szabály lehet például az, hogy egy adott személlyel hányszor létesíthető szexuális kapcsolat - a lelki kötődés megakadályozása végett.


Mikor ne vágj bele egy nyitott kapcsolatba?

A féltékenység hatalmas problémát jelent a nyitott kapcsolatok során, szóval semmiképpen nem ajánlott számodra a nyitott kapcsolat, ha féltékeny típus vagy! Ez egy normál párkapcsolat esetén is jelenthet problémákat, de egy nyitott kapcsolat így majdnem halálra van ítélve.  A nyitott kapcsolatok tehát csak olyan embereknek ajánlottak, akik a helyén tudják kezelni azt, ha párjuk máshoz is közeledik.


Mit tehetsz?

Ha nyitott kapcsolatra vágysz, mindenképpen hozzatok létre egy szabályrendszert a pároddal, ez megakadályozhatja a későbbi problémákat, kellemetlenségeket. Ha egy ponton már fájdalmat okoz ez a kapcsolattípus a pár bármelyik tagjának, őszintén kommunikáljátok azt le - nincs értelme egy olyan kapcsolatformának, amely nem tesz boldoggá. A döntés minden pár számára megvan, ám ez a kapcsolatforma is őszinteséget igényel, valamint rengeteg kommunikációt – így elkerülhetőek a konfliktusok.
Mit gondolsz, szerinted mennyire lehet működőképes egy nyitott kapcsolat, s van-e egyáltalán értelme?

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://glosszamagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1214759382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása