FŐOLDAL MENTÁLIS EGÉSZSÉG SZEXUALITÁS KARRIER PSZICHO FACEBOOK

Ne másoknak felelj meg!

2019. május 10. 18:46 - Glossza Magazin

Vásároltál már valaha bármilyen terméket, vagy vettél igénybe szolgáltatást, azért mert egy reklámban azt ígérték, hogy jobb lesz tőle az életed? Megtörtént valaha, hogy nem vettél fel egy ruhát, mert féltél a barátaidnak nem tetszene? Ha a válaszod bármelyikre igen ez a cikk neked szól.
A mai rohanó, minősítésen alapuló világunkban, egyre nagyobb méreteket kezd ölteni a megfelelési kényszernek nevezett mentális probléma, ami főképp a mai fiatalok között van jelen, de minden korosztályban megtalálható. Az ebben szenvedő személy, gyakran nem mer saját véleményt formálni mivel fél, hogy az emberek (főképp családtagok, barátok) elfordulnak tőle, megbélyegzik, ezért is engedi befolyásolni magát.
Az ember-ember kapcsolatoktól kicsit tekintsünk át a reklámiparra, ugyanis manapság a reklámokban is előszeretettel használják ezt a fajta manipulációt, ezt az önkép roncsolásával érik el. Ilyenek például a „tökéletes” testű modellek, akik teste után áhítozunk. A parfüm, ami azt ígéri, hogy ha magadra fújod bomlani fognak utánad a lányok, de lehetne ezeket a példákat naphosszat írni. Tévénézés, internetezés közben hányszor figyelted ezt meg? Ugye sokszor?
Mit lehet tenni a megfelelés kényszer ellen, merülhet fel benned is a kérdés.
Ennek megválaszolása igen kényes dolog és elég problémás is mert, minden egyes ember különböző, ezáltal máshogy éli meg ezt. Azonban a legelfogadottabb tanács az, hogy próbáld megismerni, elfogadni magad, és ezt másokkal is tedd meg. Ne kritizáld valakit az öltözködését, viselkedését a miatt, csak mert neked nem tetszik, vagy nem értesz vele egyet. A legfontosabb, hogy fogadd el a másikat olyannak amilyen.
Persze saját magunk megismerése és elfogadása igen nehéz dolog, de manapság igen sok segítség áll rendelkezésünkre. Rengeteg könyv foglalkozik a témával, az internet segítségével beszélhetünk hasonló problémával küzdő személyekkel és ha szükséges szakemberekkel.
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://glosszamagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9814811284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása